Васил Геров става асистент на Митов

32-годишният сърцат защитник на Хебър и доскорошен капитан Васил Геров ще бъде играещ-помощник треньор в щаба на Николай Митов.

Снощи Геров е бил представен с новите си функции пред колегите си и спортно-техническия щаб. До този момент асистенти на Митов бяха първият му помощник Радослав Вардаров, треньорът на вратарите Васил Василев и привлеченият от школата на Хебър преди старта на подготовката кондиционен спец Антонио Кантарев.

Васко Геров като млад фен в агитката на "гробарите"
Васко Геров като млад фен в агитката на “гробарите”

Васил Геров е роден на 14 февруари 1989 г. в Пазарджик. Израснал е в Стадион махала и от малък започва да тренира в школата на ФК Хебър. До дебюта си при мъжете на 11 май 2007 година срещу Пирин в Гоце Делчев е част от агитката на любимия си клуб. Тогава той е единадесетокласник от юношеската формация на пазарджишкия тим. Следват 12 години, през които Васко не спира с футбола. Освен за Хебър той играе още в Бенковски (Пазарджик) и Балкан (Варвара). Съхранява се до 2016-та, когато след рестарта на родния си тим, се завръща отново на стадион „Георги Бенковски”.

Навършил 30 години, Геров дочака завръщането на Хебър при професионалистите.

Честно казано това беше една от мечтите ми – да се върна в „Б” група като действащ футболист на Хебър, сподели по този повод преди две години с усмивка безкомпромисният бранител.

Васил Геров ще бъде вече повече треньор, отколкото футболист.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *