Днес се прощаваме с Димитър Халачев

В ранните часове на вчерашния 24 март почина бившият футболист, треньор и деятел на Хебър Димитър Халачев на 82 години.

Погребението му ще бъде днес от 13:30 часа в село Паталеница.

Димитър Стоилов Халачев е роден на 30 януари 1938 г. в с. Паталеница. Като футболист е бил вратар в отбора на железничарския институт в София, където учи. През 1958-1959 г. пази за дублиращия отбор на Локомотив (София) и завършва спортната си кариера в Локомотив (Септември).

Започва работа като треньор в детско-юношеската школа на Ботев (Пазарджик) през 1969 г. и работи в клуба и като помощник и старши треньор до 1975 г. Вкарва юношите старша възраст на Бенковски (Пазарджик) в “А” група след победа над Локомотив (София) с 4-1.

Бил е два пъти помощник-треньор на Никола Ковачев от юли до декември 1973 и от март до април 1975 г. и един месец на Манол Манолов. Става и старши треньор на клуба за три месеца до юни 1975 г., когато е сменен от Георги Чакъров. През 1992 г. е помощник-треньор на Динко Дерменджиев – Чико в Хебър.

Като треньор води юношеските формации на спортното училище и школата на Хебър и мъжките отбори на Локомотив (Септември) 1975-1976, Оборище (Панагюрище) 1977-1982, Шипка (Мало Конаре), Балкан (Варвара) за 13 години и Левски (Паталеница), където последно беше е старши треньор, а след това не пропускаше мач на клуба от родното си село.

Той бе достоен, добър и лъчезарен човек и страхотен треньор. Благодарим му за всичко, което е направил за пазарджишкия футбол и изказваме искрени съболезнования на семейството и близките! Почивай в мир!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *