Елизар Спасов е новият председател на УС на клуба

Нов председател на УС има ФК Хебър 1918. Досегашният титуляр на поста Найден Шопов бе заменен от 54-годишния Елизар Спасов.

Рокадата бе направена на проведеното Общо отчетно-изборно събрание на клуба, което се състоя преди няколко дни. Вчера решенията на форума бяха валидирани от Агенцията по вписвания. Найден Шопов напусна поста председател и член на УС по своя молба заради многото си други ангажименти. Освен от длъжност, делегатите го освободиха и от отговорност. На негово място като нов член и председател на УС бе утвърден Елизар Спасов.

Найден Шопов пое ръководството на ФК Хебър през 2015 година при фактическия рестарт на клуба. В първата година от подновяване на дейността си Хебър развиваше само детско-юношески футбол, а от лятото на 2016-та стартира и с мъжка гарнитура, след като откупи лиценза на Чико (Бяга) за участие в тогавашната “В” АФГ. През първата година клубът се издържаше с финасовата подкрепа на Община Пазарджик и основно на бизнесмените и общински съветници Найден Шопов и Румен Димитров, които бяха част от Управата на сдружението. От 2017 година общината увеличи своята лепта в издръжката на клуба, а като член на УС, отговарящ за спортно-техническата част, бе кооптиран бизнесменът и бивш футболист на Хебър Иван Папазов.