За сайта

Идеята за сайт на ФК Хебър възникна през сезон 2000-2001, когато Хебър за трети път в историята си участва в “А” група.

Тогава група привърженици обсъждаха идеята във форума на Хебър в www.dir.bg, което беше първото място в Интернет, където се следеше случващото се в клуба. Реалната работа започна в началотo на 2004 година, когато създателят на сайта Александър Алексиев започна изграждането му. www.hebarfc.com е открит официално на 29 ноември 2004 година, със средства, събрани от феновете.

Сайтът hebarfc.com през 2005
Първата версия на сайта

Сайтът е първата електронна медия, посветена изцяло на ФК Хебър.

Това прави пазарджишкия клуб един от малкото български тимове със собствен официален сайт. С течение на времето сайтът се утвърди като основен източник на информация за официални и приятелски мачове, настоящи и бивши футболисти и други любопитни събития, свързани с Хебър. Постепенно се увеличи и екипът, отговорен за поддръжката и публикуването на информация. На 21 август 2007 г. ръководството на ПФК Хебър АД обяви сайта за неофициален. Повод за това стана публикуване на декларация от феновете на Хебър, в която те поискаха обяснение относно слабите резултати, хаоса в организацията и останалите фактори, изпратили Хебър в задънената улица на “В” група. Въпреки това, сайтът продължава да информира обективно своите посетители за всичко интересно, свързано с любимия отбор, дори в моменти, в които нямаше представителен мъжки тим.

След възстановяването на отбора на 28 май 2015 г. сайтът работи в тясно сътрудничество с ФК Хебър 1918 (Пазарджик) и предоставя пълна информация за играчите, треньорите и мачовете на отбора. През юбилейната 2018 година, когато се чества 100 години футбол в Пазарджик, екипът ни се включи с 18 идеи за честване на юбилея, повечето от които бяха осъществени.