Камен Хаджиев също подписа с Хебър

Хебър подписа днес договор с 31-годишния централен бранител Камен Хаджиев.

Той стана второто ново попълнение в редиците на “зелените” след трансфера на Архан Исуф от ЦСКА 1948 преди четири дни. Към Камен Хаджиев имаше интерес и от Пирин (Благоевград), но в крайна сметка роденият в Гоце Делчев защитник предпочете да подпише с Хебър, където поддържаше форма през последните 30 дни. За последно опитният бранител бе част от състава на елитния Локомотив (София), но взе решение да напусне сам, възползвайки се от клауза в договора си.


Кариерата на 187-сантиметровия защитник започва в ДЮШ-а на Родопа (Смолян), след което той играе за младежките гарнитури на немските СГ Ватеншилд 09 и Шалке 04. Той е роден на 22 септември 1991 година в Кочан.

След това се връща в България и заиграва в състава на родния Пирин (Гоце Делчев). Следват периоди в Миньор (Перник) и Локомотив (София). Между 2015-2017 г. Хаджиев облича последователно екипите на немския Олденбург и холандския Фортуна (Ситард). След това играе на два пъти за Берое, а в чужбина за унгарския Академия Пушкаш и узбекистанския Пахтакор Ташкент, където е шампион и носител на Суперкупата на Узбекистан преди да играе за втори път в Локомотив (София) през миналото лято. Камен Хаджиев има 1 мач за “А” националния отбор на България и 3 за репрезентацията на “трикольорите” до 17 г.