Кирил Божков поема школата на Хебър

Някогашният нападател на Хебър и Марица (Пловдив) Кирил Божков е новият директор на ДЮШ на Хебър.

Той поема поста от Спас Спасов, който преди месец напусна по собствено желание. Божков е на 45 години и работеше като треньор в школата на хебърци от 2017 г. до момента.

В цялата школа ще се тренира по обща методика, а особено при по-малките акцентът ще бъде поставен върху индивидуалните тренировки. Ще привлечем още 1-2 млади треньори с нужния лиценз и опит за да надграждаме работата в школата и да ставаме все по-добри. Нашите деца трябва да се развиват. Имаме ли силна школа, до няколко години ще имаме и повече местни състезатели в първия отбор. Това е идеята на ръководството, това е и моята идея. Изискванията към треньорите ще растат. Ще искаме от тях да бъдат по-взискателни и по-мотивирани да развиват децата, като ние пък съответно ще им създадем нужните за това условия. Скоро ще станат ясни треньорите на съответните гарнитури.

Вторият тим на Хебър се запазва и ще играе в състава на “А” РФГ – Пазарджик през сезон 2022/2023 г. като целта пред него ще бъде първото място. Старши треньор на селекцията остава Спас Гигов.