Коронясаха Хебър за номер 1 след 7:1 срещу Спортист

Футболният тим на Хебър вдигна купата за първенец на Югозападната Трета лига.

Това се случи на пищна церемония веднага след края на шампионатния мач срещу Спортист (Своге), спечелен от пазарджиклии със 7:1. По два гола за разгрома на “шоколадите” вкараха Руслан Иванов и Георги Недялков, а по един добавиха Даниел Пехливанов, Мартин Сечков и юношата Даниел Кадьов. Почетното попадение за гостите вкара Йоан Маринов.

През целия мач хебърци имаха доминация над своя съперник и на практика си поиграха на “котка с мишка” с него, спасявайки го от двуцифрена загуба. Запис на мача може да видитите: тук.

Главен съдия: Васил Петров Минев;
Помощници: Дениз Пиринов Соколов, Ивайло Миленов Цолов;
Четвърти съдия: Вилиян Весков Видинов;
БФС Делегат/Наблюдател: Пандо Търпов Кобуров.

Хебър: 74. Димитър Емилов Пангев, 24. Цветелин Йорданов Тонев, 42. Симеон Иванов Иванов, 22. Мартин Валентинов Сечков, 14. Слави Мирославов Косов, 8. Андриан Бойков Краев, 18. Якуб Халилов Идризов, 5. Атанас Величков Велев (капитан), 7. Руслан Георгиев Иванов, 11. Даниел Красимиров Пехливанов, 9. Георги Георгиев Недялков.

Старши треньор: Николай Ангелов Митов.

Спортист: 21. Боян Симеонов Василев, 5. Антоан Игнатов Асенов (капитан), 8. Георги Цветанов Божилов, 15. Любомир Георгиев Николов, 19. Богомил Ивов Богомилов, 17. Йоан Валентинов Маринов, 18. Дарио Василев Стоичков, 4. Калоян Тихомиров Стефанов, 14. Диян Валентинов Борисов, 11. Калоян Валентинов Ангелов, 10. Борислав Младенов Борисов.

Сташи треньор: Александър Венциславов Манолов.

След края на срещата на специална церемония станаха и официалното награждаване на Хебър.

Момчетата на Николай Митов получиха златни медали, а капитанът Васил Геров вдигна триумфално купата за първото място.

Отличията на хебърци връчиха кметът на община Пазарджик Тодор Попов, шефът на ЗС на БФС – София Валентин Чакъров, председателят на Аматьорската футболна лига Румен Вълков и този на ОС на БФС – Пазарджик Спас Иванов. Посмъртно медал бе отреден и за починалия наскоро помощник-треньор на отбора Петър Ковачев, чието отличие взе неговият син и някогашен юноша на клуба Станислав. Преди самата среща беше награден и тимът на Хебър от набор 2008, с треньор Станислав Чочков, който стана победител на футбол 7 в зона “Пловдив”. За награждаването на хебърци на стадион “Георги Бенковски” бяха дошли куп футболни деятели, ветерани и бивши играчи и ръководители на клуба.

Кметът: „Б” група ще бъде спирка за Хебър.

Страхотен момент за футболната история на нашия град.

Това обяви кметът на Общината Тодор Попов при награждаването на футболен клуб Хебър с купата и медалите. В емоционално слово Попов изрази куп благодарности и анонсира какво да очакват в бъдеще феновете на футбола в Пазарджик.

Показахме, че когато сме последователни, когато е осигурено необходимото финансово обезпечаване и когато правилните хора се заемат с поставените задачи, нещата се случват. Когато преди две години казах, докъде ще докараме основните ни спортни проекти – волейбол и футбол малцина вярваха истински, докато повечето бяха скептични. Сега обаче имаме поводи да се гордеем. На висок глас в момента казвам, макар и да знам, че отново някои няма да го вземат на сериозно, че на нас не ни отива „Б” група! Ще направя всичко възможно след няколко години футболен Пазарджик да има самочувствието да заеме място на редовен член на „А” група, а във волейбола да бъде зловещ хегемон и да сме най-добрит. За мен спортът е приоритет, ще стане и за града ни. Благодаря на всички фенове, на малките деца от школата, на техните родители, защото това е пътят. Голямото ми желание е след няколко години Пазарджик да стане най-спортен град и за него да се говори с уважение за да може всички ние да имаме самочувствието, което заслужаваме. Благодаря и на тези, които в последните 20 години, в чисто исторически план подкрепяха Хебър и пазарджишкия футбол и даваха лични пари – Боби Даскалов, Иван Папазов… Благодаря и на тези, които ми повярваха и станаха част от ръководството на сегашния ФК Хебър 1918 преди две години. Благодаря на футболистите, които приеха да играят за отбора. Благодаря на Николай Митов и треньорите преди него. На Николай обаче специално, за това, че въпреки възможностите, които имаше, той реши да избере града, с който е и емоционално свързан, защото неговото влияние върху тези процеси беше важно. Благодаря и на цялото ръководство, в лицето на Найден Шопов, на Иван Папазов и на останалите членове, които полагаха усилия и даваха всичко от себе си за каузата. Благодаря на БФС за коректното и обективно партньорство. Искам да се гордеем от този успех. Това беше добре свършена работа. Нека първото място ни е честито от сърце.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *