Легенда на Хебър става на 58 години днес

Днес рожден ден празнува една от живите легенди на пазарджишкия футбол – Радко Димитров, по-известен сред феновете на Хебър като Райко.

Халфът от 80-те и 90-те години на миналия век, който е един от най-успешните и обичани пазарджишки футболисти в цялата история на футбола в града ни, става на 58 години.

В мъжкия тим на Хебър (Пазарджик) Райко е наложен за първи път от друга легенда – Танчо Гилев, който по това време е старши треньор на отбора. Това се случва през сезона 1982-1983 година. Оттогава до края на кариерата си футболистът изиграва за Хебър общо 313 (!!!) мача на ниво “В”, “Б” и “А” група. В тези срещи Райко се е разписал 82 пъти в противниковите мрежи. В “А” група Димитров има 95 мача, в които е вкарал 15 гола. Той е носил екипите на Хебър, ЦСКА, Славия, Локомотив (Пловдив) и Велбъжд. На ниво “Б” и “В” група е играл само в Хебър – 273 мача. Има и 39 мача и 11 гола за кипърския АЛКИ. За купата на УЕФА е изиграл 2 мача с Локомотив (Пловдив). Има 8 мача за младежкия национален отбор.