Обобщение на претенциите на ФК Хебър 1918 към съдийството в Първа лига

Бихме желали да информираме футболната общественост за един дългогодишен проблем в българския футбол, а именно съдийството.


Убедени сме, че потърпевши са доста от клубовете. Време да се вземат реални мерки, така че този голям недъг да се ликвидира, за да може българският футбол да се развива. Силно се надяваме, че ще бъдем чути и гласът ни няма да остане в пустинята.

Ботев Враца – Хебър, 30 март 2024 г.

Ситуация 1:  Първа дузпа във Враца – съдията е много далеч от ситуацията, противниковия играч поема топката с ръка, има единоборство “тяло в тяло”.

Ситуация 2: Втората дузпа във Враца – наш състезател играе с топката очевАдно, няма съприкосновение с играча на Ботев, има явна симулация на футболиста на Ботев (Враца).

Ситуация 3: Дузпа срещу Олексий Збун – ако другите две ситуации са дузпи за Враца, това е много повече такава.

Крумовград – Хебър 03 април 2024 г.

Ситуация 4: Първи жълт картон на номер 17  от Крумовград – даден.

Ситуация 5: Втори жълт картон на номер 17  от Крумовград – спестен(удар в лицето на наш играч с крак).

През второто полувреме има 3 пъти намеса на ВАР-а за 3 гола и 3 пъти лекарска помощ на играчи от Крумовград – общо 5:58 минути, отделно 5 спирания за смени и още едно за лекарска помощ на наш играч – заедно всичко това прави около минимум 8 минути загубено време. Реферът даде едва 3 минути!

Славия – Хебър, 13 април 2024 г.

Ситуация 6:  Отменен гол срещу Славия на Хебър.

Ситуация 7: Вторият гол на Славия след явно нарушение срещу наш играч.

Ситуация 8:  Спестен жълт картон на номер 6 от Славия.

Ситуация 9:  Спестен жълт картон на номер 6 от Славия.

За втория спестен картон реферът се оправдава с това, че е даден авантаж, но на мача с Крумовград имаме 3 такива дадени жълти картона за играчи на Крумовград след авантажи!

Прилагаме и видео на дузпата срещу Славия в Пазарджик от есента, каквито претенции изяви президентът на Славия след мача в София! Също така и видео на ситуацията с отменения гол на Славия в началото на двубоя преди 5 дни, доказвайки, че голът напълно справедливо е отменен!

Прилагаме като доказателство на твърденията ни видео и снимков материал.

Ето и гостуването на Влади Гаджев и Ради Здравков в Дома на футбола по Диема.