Откриха изложбата „100 кадъра от 100 години футбол в Пазарджик”

Вчера в Регионалния исторически музей – Пазарджик се състоя официалното откриване на юбилейната изложба „100 кадъра от 100 години футбол в Пазарджик”.

Това е поредната инициатива по честването на вековния юбилей на футболен клуб Хебър. Тя включва непоказвани досега кадри от миналото на футбола в града, които разказват интересни факти и истории. Общо 100 кадъра представят футболното наследство на Пазарджик през различни периоди от века.

Инициатор за показването на юбилейната изложба е главният редактор на сайта hebarfc.com Александър Алексиев. За нея той предостави и част от своята колекция. Сред най-ценните експонати в изложбата са фенски шал и значка от 1926 година.

Директорът на Регионалния исторически музей Борис Хаджийски отбеляза, че юбилейната изложба е повод за гордост. Юбилейната изложба „100 кадъра от 100 години футбол в Пазарджик” може да бъде разгледана до 20 януари.

На откриването присъстваха над сто души, сред които кметът на Пазарджик Тодор Попов, председателят на УС на ФК Хебър Найден Шопов, футболистите Васил Геров и Андриан Краев, ветерани и фенове.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *