Отнемат точка от актива на Хебър

Ще има преизчисляване на точките и разместване във временното класиране на Втора ПФЛ след отказа на Витоша (Бистрица) от по-нататъшно участие в шампионата.

Според Наредбата на БФС всички резултати на бистришките “тигри” от началото на сезона ще бъдат анулирани и съответно отборите, натрупали “актив” от мачовете си с този клуб, ще бъдат потърпевши. Отборите на Хебър, Созопол и Спортист (Своге) ще се разделят с по 1 точка от баланса си, докато Янтра (Габрово), Лудогорец II и Локомотив (Горна Оряховица) ще загубят по цели три, тъй като са записали победи над Витоша.

Новото класиране във Втора ПФЛ ще бъде официализирано след решението на СТК при БФС за изваждане на Витоша (Бистрица) от участие, но това е по-скоро формален акт и ще се случи до 2-3 дни.

На този етап е ясно, че макар и да се изравни по точки с Пирин, Хебър ще остане на трета позиция заради по-добрата си голова разлика спрямо благоевградчани.

Лудогорец II обаче ще бъде изпреварен от поне два отбора – Литекс (Ловеч) и Септември (София) и ще се изравни по точки със Септември (Симитли), заемайки осмата позиция. Сериозен удар ще понесе тимът на Янтра, който ще остане само с три точки в актива си, поделяйки предпоследното място със Созопол. Зад тях пък с едва две точки ще отиде Локо (ГО), оформяйки опашката на класирането в тандем с другия последак Нефтохимик (Бургас). За пресата в най-долния етаж роля ще има и друг новак – Спортист (Своге), който след редукцията ще има четири точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *