По делото за черно тото: БФС спря правата на футболист, който не е играл за Хебър!

Спортно-техническата комисия при Зоналния съвет на Българския футболен съюз – София спря състезателните права на футболиста Иван Стоянов за неограничено време. Срещу картотекирания през зимата само проформа в Хебър (Пазарджик) пловдивчанин е повдигнато обвинение от Районен Съд – Пловдив за опит за подкуп на футболисти от юношеския отбор на Локомотив (Пловдив) с цел манипулиране на резултати от първенството за юноши до 19 години през сезон 2015/2016. Делото срещу него е насрочено за 4 юли 2017 година.

Във връзка с това от Футболен клуб Хебър завяваме, че същият футболист никога не се е състезавал за пазарджишкия тим!

“През зимата това момче дойде на проби в Пазарджик, но се оказа трайно контузен. Беше картотекиран за всеки случай – ако се оправи и започне да тренира, да има право да играе при нас през пролетта. Това обаче на практика не се случи. Той няма изиграна и една минута в отбора нито в контролен, нито в официален мач.”

Разясни ситуацията с въпросния Иван Стоянов членът на УС на Хебър Румен Димитров. Хебър като клуб се разграничава напълно от този футболист и определенията, че е състезател на отбора са напълно неуместни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *