Роберт Мазан премина във ФК Паневежис

Защитникът на Хебър Роберт Мазан ще премине по свое желание със свободен трансфер в състава на ФК Паневежис, Литва.

Роберт Мазан

Днес, 23 февруари 2024 година, той разтрогна договора си с пазарджишкия клуб “по взаимно съгласие”, на базата на клауза от контракта, която му позволява да напусне с незабавен ефект при оферта от чуждестранен тим.

ФК Паневежис е първенец на Литва в завършилото през декември футболно първенство на страната и на базата на това ще участва в следващите квалификации на Шампионска лига. Литовците правят селекция за стартиращото през март ново футболно първенство и бившият словашки национал бе една от основните им трансферни цели. По неофициална информация Робърт Мазан ще получи договор с литовците за 1,5 години и 2 и половина пъти по-голяма заплата, спрямо тази, която вземаше до момента в Хебър.


Робърт Мазан пристигна в Пазарджик на 7 септември 2022 г. като свободен агент. Като състезател на Хебър той записа общо 44 мача (3 801 минути), от тях 3 за Купа България и 41 за шампионат на efbet Лига. Вкара 1 гол и направи 5 асистенции. През настоящия сезон има 20 мача със зелената фланелка (във всички тях като титуляр), 1 гол, 4 асистенции, 3 жълти картона. Беше един от капитаните на отбора.

ФК Хебър му благодари за ползотворните моменти със зеления екип и му пожелава крепко здраве и още много успехи в бъдещите му изяви на терена и в живота.