Танчо Калпаков е новият старши-треньор на Хебър

Танчо Калпаков е новият старши-треньор на Хебър. 41-годишният панагюрец наследява на поста търновеца Йордан Петков. Назначението на Калпаков идва след решение на Управителния съвет на клуба. Постът на старши-треньор на Хебър беше предложен първо на Здравко Лазаров, тъй като той има необходимия лиценз “А”, а и познава отлично обстановката в отбора. Здравко обаче не се съгласи. Част от ветераните на пазарджишкия клуб предложиха Кирил Василев да заеме овакантеното от Йордан Петков място на старши-треньор в Хебър.

“Аз лично съм “за” да се даде шанс на легенда като Киро”,

заяви бившият футболист на Хебър Красимир Папазов. На същото мнение са и голяма част от някогашните съотборници на легендарния нападател. Кирил Василев в момента е в България. Той пристигна в родния си град за Коледа и Нова година.

“Аз съм готов да се заема с този ангажимент щом става въпрос за Хебър и да се завърна в Пазарджик”,

коментира на свой ред Василев.

“Разбрахме се по всички въпроси и приех да водя отбора на Хебър. Стефан Стойчев – Вутата остава помощник-треньор, който ще отговаря за подготовката на вратарите. Ако Здравко Лазаров приеме, той ще бъде мой първи асистент”,

сподели минути след назначението си за наставник на хебърци Танчо Калпаков. Той разкри, че ще доведе в Пазарджик минимум четирима нови играчи по свой избор.

“Идеята е ми е да привлечем в отбора най-добрите футболисти в областта”,

допълни Калпаков.

Танчо Калпаков е бивш състезател на Хебър, а през кариерата си е играл в отбори като Ботев (Враца), Белите орли (Плевен) и Спартак (Пловдив). За последно Калпаков води Оборище (Панагюрище) по пътя му към Втора лига и утвърждаването на отбора във второто ниво на българския футбол.
Междувременно от клуба благодариха на досегашният треньор Йордан Петков за всеотдайната му работа през първия полусезон и му пожелаха успех в бъдещите професионални предизвикателства и късмет в живота. След като онзи ден новият треньор беше представен кмета на Общината Тодор Попов, вчера при градоначалника гостува ръководството на Хебър и част от футболистите. Срещата имаше по-скоро формален характер. От Хебър обявиха, че окончателният състав на треньорския щаб ще бъде обявен при старта на зимната подготовка. Както вече съобщихме, идеята на Танчо Калпаков е Здравко Лазаров да бъде играещ помощник-треньор, а Стефан Стойчев – Вутата да се занимава с подготовката на вратарите. Тепърва ще стане ясно дали на досегашния първи асистент на бившия вече треньор Йордан Петков Петър Ковачев ще бъде предложен пост в спортно-техническия щаб или ще остане на работа в школата.

Хебър ще бъде сред отборите, които започват най-рано своята подготовка – още на 9 януари. Пролетният полусезон в трета лига ще бъде подновен на 25 февруари. Сметките показват, че хебърци ще изкарат 45-дневен подготвителен цикъл, колкото беше и летният период на подготовка.
Новият треньор на отбора Танчо Калпаков ще настоява пред ръководството за провеждане на зимен лагер. Тепърва панагюрецът ще реди и серията от контролните срещи през зимната пауза.

Александър Димитров
Александър Димитров

Поне щестима от досегашните футболисти на Хебър няма да бъдат състезатели на пазарджишкия тим през пролетта. Багажа от стадион “Георги Бенковски” вече си стегнаха лично доведените в Пазарджик от бившия вече наставник Йордан Петков Тодор Колев, Ахмед Хикмет, Кристиан Иванов – Татрата и Никола Димитров. Хебър по свое желание напуска и нападателят Александър Димитров, който вече има предложения от Свобода (Пещера) и отбор от София. Недоволният от статута си на резерва вратар Петър Стоичков пък гледа към Свобода (Пещера). Ръководството е доволно от защитника Николай Николаев – Хълк, на когото е предложено да остане. Негово е обаче решението дали това ще се случи. На 99% в родния си тим през пролетта ще играе сърцатият бранител Васил Геров, който изкара двудневни проби в Славия. За Хебър отново ще се състезава и септемвриецът Здравко Лазаров. Шефовете на хебърци ще направят отчаян опит да привлекат двама бивши пазарджишки състезатели – централния защитник Станислав Катранков от Ботев (Гълъбово) и халфа Ангел Лачов от Ботев (Ихтиман). Последният обаче има и оферта от Свобода (Пещера).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *