Контролите са едно, а официалните мачове друго

Старши-треньорът на Хебър Танчо Калпаков не скри удовлетворението си от убедителния старт на отбора си в пролетния полусезон на Трета лига.

“Опитваме се да играем добър и комбинативен футбол и смятам, че срещу Балкан това в голяма степен се получи. Създадохме немалко положения и този път успяхме да оползотворим доста от тях. Смятам, че резултатът е закономерен. Удовлетворен съм и от играта като цяло. Днес отново се доказа, че контролите са едно, а официалните мачове съвсем друго нещо.  В подготовката играхме в повечето случай срещу отбори от по-горно ниво, но създавахме положения, макар че трудно бележехме. В тази връзка подчертавам, че не съм имал притеснения от това, че пускахме повече попадения и по-малко вкарвахме. Смятам, че тепърва ще повишаваме формата си и показателите.”

Той коментира и изненадващата издънка на лидера ЦСКА 1948 в Коларово срещу Беласица

“И след пет точки разлика ще продължим да играем мач за мач. Аз съм реалист и смятам, че първото място няма да е лесно постижимо, но това не значи, че няма да се борим за него. Ако успеем да победим ЦСКА 1948 в прекия двубой, ще можем да мислим и за нещо повече. Като цяло обаче групата е трудна. Има много стойностни отбори и очаквам интересен втори полусезон. Резултатите като този Коларово ще има и на други места и тимове, които не са докрай мобилизирани и концентрирани ще губят точки.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *