Хебър загуби от Миньор (Перник) с 3:2 в последния си мач за годината

Хебър записа загуба с 3:2 срещу Миньор (Перник) в последния си официален мач за годината. Срещата беше от 17-тия кръг на трета лига и се игра при слаб зрителски интерес на “Стадиона на мира” в Перник.

В началото на мача Миньор осъществи първоначален териториален превес, но рядко стигаше до опасни ситуации в наказателното поле на Хебър. Пазарджиклии пък бяха заложили на компактна игра в своята половина, а напред разчитаха за контраатаки на двамата си нападатели Здравко Лазаров и Тодор Колев. Постепенно натискът на Миньор се засили. В 33-та минута домакините поведоха с 1:0 след попадение на Томислав Павлов. Голът разстрои осезателно играта на Хебър и Миньор премина в постоянни атаки. Смазващото превъзходство на домакините беше илюстрирано в чисти ситуации. Само в рамките на четири минути Томислав Павлов проигра три стопроцентови положения за втори гол във вратата на Хебър. Първия път се подхлъзна, след това не успя да стреля добре, а накрая улучи гредата зад Аврамов. В 44-та минута обаче логичното се случи, след като Даниел Додов наказа колективна грешка в отбраната на Хебър за 2:0. Така завърши първата част, в която Хебър не успя да застраши нито веднъж вратата на домакините.

Второто полувреме започна с двойна смяна в състава на Хебър. Играта напуснаха Спас Милушев и Никола Грозданов, а на тяхно място се появиха Кристиан Иванов – Татрата и Никола Димитров. В 61-та минута Миньор стигна до класическа предина. Автор на третия гол стана отново Даниел Додов. След пробив по десния фланг топката беше сервирана в наказателното поле на непокрития Додов, който укроти кълбото и хладнокръвно го изпрати за трети път в мрежата на Аврамов. След комфортния си аванс от 3 гола домакините рязко свалиха оборотите и накрая можеха да платят скъпа цена за високомерното си поведение. В последните 30 минути от двубоя Хебър изнесе играта си по-напред. В 81-вата минута Здравко Лазаров центрира от корнер, тя отиде към Тодор Колев, който не пропусна да вкара за 3:1. Само минута по-късно отново след центриране на Здравко Лазаров кълбото се чукна в гредата и отскочи при заелия отлична позиция Тодор Колев. Търновецът пак беше безпогрешен, изпращайки топката в мрежата за 3:2. В последните минути Хебър направи финален щурм на Хебър. Домакините се стремяха да пазят резултата, накъсвайки всячески играта. В 89-та минута при едно мелле в наказателното поле на “чуковете” топката попадна в резервата Никола Димитров, който обаче не успя да я промуши за трети път във вратата на Миньор. Така перничани оставиха трите точки у дома, а Хебър записа осмата си загуба за сезона.

Хебър започна в състав: Иван Аврамов, Кристиян Джамов, Красимир Здравков, Васил Геров, Николай Николаев, Николай Манчев, Спас Милушев, Александър Димитров, Никола Грозданов, Тодор Колев, Здравко Лазаров (капитан).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *