Хебър загуби с 1:4 от ЦСКА 1948 в контрола

Марк-Емилио Папазов с красив почетен гол за Хебър.


При слънчево и приятно време и отличен терен в събота, 23 март 2024 година от 14:00 часа и близо 300 човека публика на стадион “Георги Бенковски” в Пазарджик при вход свободен, Хебър отстъпи на гостите от ЦСКА 1948 с 1:4. Преди срещата нашият сайт награди Ангел Бастунов с плакет по случай 100 мача в елита. Хебър излезе изцяло в черен спортен екип в тази контрола.

Ето на кои състезатели Любослав Пенев заложи през първата част на проверката: Боян Загорски (вратар), Лазар Марин, Архан Исуф, Стефан Цонков, Виктор Сеско, Георги Каракашев, Георги Вълчев (капитан), Йоан Нзи, Николас Пенев, Атанас Кабов и Шейх Диаманка.

Още в четвъртата минута при бърза контра гостите поведоха с 0:1 с дебютен гол за Симеон Димитров. Хебър също имаше своите шансове с бързи атаки по крилата и владееше повече топката, но не успя да вкара своите положения. Това пък направи Педриньо в 39-ата минута за втори гол за ЦСКА 1948, като при този резултат завърши и полувремето.

През втората част от състава през първото полувреме остана само Архан Исуф, а ето кои 10 влязоха като смяна: Мартин Янков (вратар), Иван Дишков, Хуан Рамон, Богомил Божуркин, Сашо Лебанов, Красиян Колев, Божидар Пенчев, Стилиян Тисовски (капитан), Марк-Емилио Папазов и Олексий Збун. В такъв състав Хебър не беше играл досега, но младите състезатели се представиха на ниво и в 59-тата минута логично стигнаха до гол. Попадението беше много красиво и бе дело на Марк Емилио-Папазов.

Архан Исуф получи единствения жълт картон в срещата и бе сменен от Мартин Михайлов, който се завърна в игра след лекувана контузия от ноември 2023 година насам. Другите двама отсъстващи Октай Хамдиев и Николай Николаев загряваха и тренираха, но не взеха участие в контролата. Още двама не играха в проверката и това бяха вратарят Петър Дебърлиев, за да се даде шанс на другите двама резервни вратари, и Ангел Бастунов, който страда от болки в кръста.

В 74-тата минута Райън Бидунга вкара за 1:3, а крайното 1:4 оформи Антонио Вутов. Трябва да отбележим и двете добри спасявания на младият вратар Мартин Янков през втората част. Като цяло радващо е, че вече почти всички състезатели са на разположение на старши треньора като в предстоящия официален мач след паузата във Враца срещу Ботев в събота, 30 март няма да има наказани или контузени играчи.

Ето и репортаж от приятелската среща: