Хебър победи Миньор с 1:0 и оглави класирането

Хебър оглави еднолично класирането на Югозападната трета лига след победа над Миньор (Перник).

„Чуковете” пристигнаха на "Георги Бенковски" със самочувствието на непобедени, но бяха поставени на колене от отбора на Хебър.
„Чуковете” пристигнаха на “Георги Бенковски” със самочувствието на непобедени, но бяха поставени на колене от отбора на Хебър.

В среща от третия кръг на първенството пред над 1000 зрители хебърци надиграха на стадион „Георги Бенковски” Миньор с 1:0 и единствени в групата запазиха пълен точков актив и суха мрежа след три поредни изиграни мача.

Срещата започна нервно, както на терена, така и по трибуните. В третата минута, още с влизането си на стадиона, агитката на Миньор провокира тази на Хебър с обиди и хвърляне на камъни и в сектора за гости се стигна до физически контакт на феновете. Мачът беше прекъснат за около пет минути, през което време органите на реда си свършиха работата, изграждайки жив буфер между двете агитки.

На терена Хебър буквално смачка с игра своя противник, но топката не пожела да влезе нито веднъж след опасните атаки и удари на Цветелин Тонев, Тео Стефанов, Георги Чакъров и Георги Георгиев. В края на първата част гостите останаха в намален състав, след като реферът Волен Чинков изгони за два поредни жълти картона Любомир Христов от гостите.

След почивката Хебър продължи да доминира на терена, но вратата на Миньор беше като омагьосана. Цветан Павлов, Георги Георгиев на два пъти, Георги Чакъров, влезлият като смяна Ангел Лачов и Тео Стефанов превърнаха наказателното поле на перничани в истинско стрелбище, но или топката минаваше край гредите, или вратарят Даниел Леонтиев се намесваше успешно.

Победният гол падна в 73-та минута, когато след набег отдясно Васил Геров центрира пред вратата на Миньор. Топката беше свалена с глава към Атанас Велев – Крауч, който от непосредствена близост разпечата мрежата на Леонтиев за 1:0. До края на мача Миньор заигра на ръба на риска, но контрите на Хебър не успяха да получат материален израз. Статуквото се запази и домакините оставиха така желаните от всички три точки в Пазарджик.

Хебър: Димитър Георгиев, Васил Геров (капитан), Мурад Ибраим, Георги Чакъров, Георги Иванов, Георги Георгиев, Атанас Велев, Теодор Стефанов, Никола Иванов, Цветан Павлов, Цветелин Тонев (Ангел Лачов/Стефан Лачов, Красимир Здравков)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *