Хебър победи Свобода 2011 с 2:0

Хебър победи с 2:0 в областното дерби със Свобода 2011 (Пещера) в равностоен мач, като по-чистите положения за гол бяха на страната на Свобода.

До почивката гостите пропуснаха два отлични шанса за попадение. Най-напред Димитър Стоянов не успя да вкара сам срещу вратаря Иван Аврамов, а след него и Атанас Трендафилов се размина с откриване на резултата. Бомбен удар на Станислав Чочков пък бе спасен с мъка от Аврамов. Хебърци най-напред можеха да вкарат чрез Мартин Керчев, който засече с глава коварно центриране на Здравко Лазаров, но Венци Димитров изби пред мрежата на Свобода. Първия гол падна в 42-та минута на мача, когато след шут от 25 метра на Спас Милушев топката се отклони в тялото на Димитър Зайков и направи безпомощен стража на пещерци – 1:0.

През втората част срещата остана равностойна. Най-чистата ситуация се откри отново пред гостите. В 71-та минута Димитър Стоянов-Кежман се измъкна от засадата и излезе на огнева позиция, но отново не успя да преодолее вратаря Аврамов, който с помощта на Ахмед Хикмет се справи с критичната ситуация. Хикмет изби топката от голлинията. В 74-та минута вратарят на гостите изпусна уловената топка след ъглов удар, но атаката на пазарджишки нападател бе спряна от съдията. В последните минути на срещата гостите заиграха на границата на риска и при една контраатака на Хебър в 84-та минута Кристиян Джамов направи 40-метров рейд с топката, който завърши с топовен изстрел към вратата на Станислав Томов за крайното 2:0 в полза на Хебър.

Ето мненията на двамата треньори след мача:

“Трудна победа, но според мен заслужена. Стана хубав двубой, регионално дерби с очакван заряд. Доволен съм и от играта, и от резултата. Има неща, които ще си ги кажем в съблекалнята. Винаги след всеки мач има забележки от моя страна. Опитваме се да играем привлекателен футбол, изчистваме грешките. Чистите положения за противника си ги направихме ние от индивидуални грешки и подценяване на някои ситуации. Не бих казал, че са имали чисти положения. Да, добър отбора са, но ние сме още по-добър.”

“Честитя победата на домакините. Нямам как да съм доволен от резултата. Ние се събираме по 2 пъти седмично и мисля, че въпреки това стояхме като равен с равен. Даже, ако броим положенията, те са 1:3 или 1:4 в наша полза. Те с два удара ни вкараха два гола. Трима от нощна смяна идват. Трети или четвърти мач създаваме по 4-5 чисти положения, но не вкарваме. Как да вкарваш като не си готов за това”,

заяви наставникът на Свобода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.