Хебър победи Славия във втората си контрола

Хебър записа първи успех в контролите от предсезонната си подготовка, след като се наложи с 2:1 срещу Славия (София).

Спарингът се игра в рамките на 3 части от по 30 минути на спортен комплек “Евима” в Банско, където противниците са на лагер. Два пъти точен за Хебър бе Тодор Чаворски. Той откри резултата през първата третина с хубав и премерен удар извън наказателното поле, наказвайки Светослав Вуцов за 1:0. Пак Чаворски се оказа в прегръдките на своите след нов гол, отбелязан в средата на втората третина от дузпа. Богомил Божуркин бе съсечен в наказателното поле от защитник на “белите” и Тото показа хладнокръвието си от 11-ия метър за 2:0. Славистите стигнаха до почетно 2:1 в самия край на мача от дузпа. Малко след това пък младокът Сашо Лебанов нацели гредата на рамката на Славия.

В четвъртък хебърци приключват лагера си в Банско и от петък ще започнат подготовка за мача с Ботев (Пловдив) на 8 юли. Генералната си репетиция за него “зелените” ще направят идната събота, когато от 18 часа на стадион “Георги Бенковски” ще играят срещу Витоша (Бистрица) в последен контролен мач от лятната си подготовка.

Хебър: Диян Димов, Цветелин Тонев (капитан), Пламен Крумов, Мартин Михайлов, Инок Яо, Георги Търтов, Тодор Чаворски, Алексей Лобов, Октай Хамдиев, Емануил Манев, Ивайло Михайлов (Мартин Янков, Клаудио Бонини, Милен Николов, Димитър Йовчев, Петър Димитров, Стилиян Тисовски, Сашо Лебанов, Богомил Божуркин, Фелипе Алину, Даниел Ембоно, Ричардс).