Хебър се раздели с двама от футболистите си

Хебър прекрати трудово-правните си отношения с двама от досегашните си футболисти: Муса Сила и Арсенио Валпорт.

Те имаха договори с клуба до 30 юни 2023 година, но по взаимно съгласие на двете страни контрактите бяха разтрогнати с незабавен ефект.

30-годишният Арсенио Джърмейн Седрик Валпорт пристигна в Хебър като свободен агент в началото на месец септември, миналата година и бе част от допълнителната селекция на “зелените” след края на сътрудничеството на клуба с италианците от “Жокер груп”. За престоя си в Хебър бившият младежки национал на Нидерландия записа общо 18 мача (943 минути) за първенство на efbet Лига, отбеляза 3 гола, записа 1 асистенция и получи 4 жълти картона. Арсенио има и 1 мач за Купа България (23 минути в двубоя с Марица).

С Хебър предсрочно се разделя и френският защитник Муса Сила. Подобно на Валпорт, 23-годишният десен бек също пристигна в Хебър като свободен агент през миналия септември, идвайки от френския Шоле. Парижанинът записа 15 мача (888 минути) с екипа на “зелените” в efbet Лига, в които получи 2 жълти картона.

Хебър благодари на Валпорт и Сила за времето, през което носиха емблемата на клуба, и им пожелава успехи на зеления терен, здраве и късмет в живота.