Хебър стартира подготовката със седем контроли

Сериозни контролни мачове ще изиграе футболният тим на Хебър (Пазарджик) по време на 40-дневния си подготвителен цикъл.

Това става ясно от обявената програма за зимната подготовка на отбора. Хебърци ще бъдат събрани на първи сбор след Коледната вакация в началото на идната седмица, но по традиция същинския старт на подготовката ще бъде предшестван от провеждането на функционални и медицински изследвания и тестове. След тях Николай Митов ще започне с тренировките по същество, които до 15-ти януари ще се провеждат на спортна база “Георги Бенковски” в Пазарджик.

Първата си контрола пазарджиклии ще изиграят на 13-ти януари срещу Славия (София). Два дни по-късно отборът ще замине на двуседмичен подготвителен лагер в Аталия, Турция. Там хебърци ще се готвят с двуразови занимания, ще изиграят и 5 международни проверки. В първата от тях “зелените” ще срещнат руския Краснодар II.
Спарингът е насрочен за 22-ри януари. На 26-ти хебърци ще премерят сили с елитния косовски тим на Дукаджини (Кина). За 29-ти януари е планувана проверка с Ротор (Волгоград). Последните си две контроли на турска земя Хебър ще изиграе на 1 и 2-ри февруари, като противниците за тях в момента се уточняват. След завръщането си от лагера в южната ни съседка хебърци ще продължат подготовката си в домашни условия, като ще ще изиграят и още една, последна проверка –
на 12-ти февруари срещу елитния Локомотив в Пловдив. Това ще бъде и генерална репетиция за момчетата на Николай Митов преди първия официален мач на тима за 2022-ра година – гостуването на ФК Созопол.

Програма на Хебър за зимната подготовката:

3-6 януари – медицински и функционални прегледи, тестове
7-15 януари – подготовка в Пазарджик
16 януари – 4 февруари – лагер в Анталия, Турция
7 – 18 февруари подготовка в Пазарджик

Контролни срещи:

Славия – Хебър (13.01)
Хебър – Краснодар II (22.01 в Анталия)
Хебър – Дукаджини (26.01 в Анталия)
Хебър – Ротор-Волгоград (29.01 в Анталия)
Хебър – уточнява се (01.02 в Анталия)
Хебър – уточнява се (02.02. в Анталия)
Локомотив (Пловдив) – Хебър (12.02. в Пловдив)