Хебър II посреща Миньор на “Георги Бенковски”

Дублиращият на Хебър ще посрещне гостуващия Миньор (Перник) на стадион “Георги Бенковски” в Пазарджик, а не на едноименното спортно съоръжение в село Сарая, където младите хебърчета играят домакинските си срещи от шампионата на Югозападната Трета лига.

Причина за рокадата на стадионите стана по искане на ОДМВР – Пазарджик. От полицията заявили на отбора домакин, че опазването на реда преди, по време и след края на срещата в Сарая ще бъде значително по-трудно при очакванията за публика от Перник на мача. По предварителни очаквания първенецът в класирането на Югозападната Трета лига ще разчита на подкрепата на поне стотина от своите фенове, което може да доведе до поетенциална опасност от нарушаване на обществения ред. Както е известно, на стадиона в Сарая няма обособена “клетка” за гостуващите агитки и това е основаната причина за направеното искане от страна на органите на реда.

Мачът между Хебър II и Миньор е в събота от 16 часа, като достъпът за зрители на стадион “Георги Бенковски” ще бъде свободен.