Честит рожден ден на Кирил Василев

55 години навършва днес един от най-добрите и успели футболисти в цялата история на пазарджишкия футбол.

Той се казва Кирил Василев – живата легенда и голмайстор номер 1 за Хебър в “А” група. Не случайно феновете го помнят като Киро – Бог, той не само играеше божествено, но и се раздаваше с фланелката на родния клуб.

Кирил Василев
Кирил Василев

В рамките на 7 сезона за Хебър Кирил Василев има изиграни 208 мача, в които е отбелязал 65 гола. Той е голмайстор номер 1 за Хебър в “А” група с 13 отбелязани гола. Лидер е и в класацията за най-много мачове за Хебър в елита – 58. През 1992 година играе един мач за Хасково, а после отново се връща в Хебър. Хасково пък се превръща и във вторият му отбор, където играе 6 години и има 153 мача с него в “Б” група, като отбелязва 84 гола. С него е и двукратен голмайстор на “Б” група през 1996 и 1998 г. След приключването на активната си кариера е и треньор на тима на Хасково.

Кирил Василев играе още и за Локомотив (Горна Оряховица) през пролетта на 1993 г. в “А” група, където записва 14 мача и 2 гола. Става част и от Локомотив (София) през пролетта на 1994 г. в “А” група, с 15 мача и 3 гола. Продължава в Левски (Кюстендил) през сезон 1994-1995 в “Б” група, където има на сметката си 27 мача и 15 гола и в Локомотив (Пловдив) през есента на 1998 в “А” група с 5 мача и едно попадение. Има и един мач в националния отбор на България, като остава единственият футболист от Пазарджик, който е бил национал за мъже, когато е играл за Хебър (Пазарджик).

Освен всичко друго, Киро носи Хебър в сърцето си и се радва и страда за всичко хубаво и лошо, свързано с клуба.

Честит празник, голмайсторе!