17 години сайт на Футболен клуб Хебър

В навечерието на 29 ноември сядам да пиша за рождения ден на сайт. Нали знаете, че ако не си го съобщил в социалните мрежи или в Интернет пространството, все едно не се е случило. Цял ден чаках някой да се сети да поздрави екипа с празника, но чакането на Годо свърши. Сайтът hebarfc.com навърши 17 години! Това си е една сериозна възраст за български клубен футболен сайт. Догодина той ще стане пълнолетен и самостоятелно ще тръгне по пътя си. Шегата настрана, но трудностите през тези години са все едно да танцуваш върху горещ вулкан. Вулкан от емоции, пристрастия, обиди, заплахи, сърдене, но и обич. Тази обич на запалянкото, на привърженика, на фена на Хебър.

Заради нея още продължаваме. Доброволно, добротворно, доброзорно. Това няма как да стане без екип. Без екипна работа сме загубени и се радвам, че егото на хората, които поддържаме този сайт, никога не надделява и винаги мога да разчитам на моите верни приятели Димитър Вълков и Георги Геров, с които сформирахме един триумвират като треньорите в миналото, които са водили отбора. Ние водим историята, статистиката, доброто и лошото и се стараем да бъдем обективни. Защото нашата цел е да пазим традициите в пазарджишкия футбол. А пазенето хич не е лесна работа, уверявам Ви. Питайте всеки вратар на Хебър: от Васил Василев, Христо Тошев до Петър Дебърлиев.

Хубавото на този рожден ден е, че има отбор и този отбор вече трети пореден сезон е във Втора лига, а догодина, стискайте палци, да не мине котка път, може би за четвърти път в своята история отново в елита в Първа лига или бившата “А” група. Нещата отиват натам да си имаме и хубав стадион, дай Боже, най-накрая, а не да се срамуваме къде играем и да скитаме немили недраги по чужди игрища.

Хубавото е, че имаме и школа с много запалени по футбола деца. Имаме дори и втори тим, дубъл, нещо, което не се е случвало от доста години. Затова палим 17 свещи, духаме ги и си пожелаваме здраве, победи, радост с любимия Хебър и класиране в по-горна група. Другото е лесно. Благодарим Ви за подкрепата и Ви обичаме!

Честит рожден ден hebarfc.com! Честит рожден ден, екип! Честит рожден ден, футболисти! Честит рожден ден, Пазарджик!

Александър Алексиев