Ботев (Ихтиман) посреща Хебър на “Левски Арена”

Ботев (Ихтиман) и Хебър ще играят мача от петия кръг на Югозападната трета лига на неутралния терен в Долна баня.

Дотам се стигна след като вчера Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС лиши от домакинство за 1 среща тима на Ботев. Ихтиманци ще платят и глоба в размер на 1 250 лева за инцидента с треньора на Сливнишки герой (Сливница) Петър Малинов. По регламент Ботев трябва да изиграе домакинския си мач поне на 40 км. от своя стадион, без да ощетява обаче съперника си, в случая Хебър. Другият обсъждан стадион беше този в Костенец.

Любопитен е фактът, че съботният мач между Ботев и Хебър ще бъде нещо като дебютен на новото спортно съоръжение в Долна баня. Преди няколко години то беше тотално реконструирано със средства от Европейските програми, но заради липсата на действащ местен тим по футбол, на практика не се използваше до момента.

Глобиха Банско и Хебър, Витанов и Гогов с лични наказания.

Четири лични и 2 отборни наказания наложи Дисциплинарната комисия при ЗС на БФС след изиграването на мачовете от отминалия четвърти кръг. По доклад на длъжностните лица тимът на ФК Банско е глобен с 625 лева. 250 лева имуществена санкция в касата на БФС пък ще трябва да внесе ФК Хебър. Също по доклад футболистите на Банско Даниел Гогов и Петър Витанов пък са със спрени състезателни права от днес. Гогов ще изтърпи наказание от 2 мача, а Витанов от 1. За получени червени картони в отминалия кръг за 1 среща са наказани състезателите на Велбъжд (Кюстендил) Илиян Колев и Васил Кръстев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *